Clima
Amb una superfície tan extensa trobem una gran diversitat climàtica: zones tropicals i subtropicals, zones temperades i zones alpines. Pel que podem viatjar durant tot l’any si triem bé la zona.
Índia Nord:
Distingim tres estacions:
-Seca (d’octubre a març) amb cels clars i temperatures de 15º-20º, per les nits poden baixar a 5è-9º.
-Estiu (D’abril a juliol) quan fa més calor, temperatures de fins a 45º.
– Monsó (de juliol a setembre) baixen les temperatures i es produeixen les pluges típiques del monsó.
Índia Sud:
És zona de monsó de juny a setembre arriba el monsó de sud-oest, que entra per la costa de Goa i Kerala i s’estén per la resta, i de setembre a novembre, arriba el monsó del nord-oest, que entra per la costa de Tamil Nadu i Andra Pradesh. De desembre a maig seria l’estació seca, amb temperatures agradables fins abril-maig que comença la calor.
Moneda
La unitat monetària és la Rupia Índia, dividida en 100 paises.
Trobem bitllets d’5,10,20,50,100,500 i 1.000 rupies
Es poden canviar euros sense problemes en bancs i oficines de canvi, el canvi és aproximadament 1 EUR = 70 INR.
No hi ha problema per utilitzar la targeta de crèdit més habituals, així com per treure diners en efectiu de caixers automàtics, que es troben fàcilment a qualsevol ciutat.
Telèfon – Internet
En general no hi ha problema amb les línies telefòniques, podem trobar locutoris per realitzar trucades en qualsevol poble o ciutat, a preus molt econòmics. També és possible utilitzar el nostre telèfon mòbil, hem de contactar amb la nostra companyia a Espanya perquè ens informin de les condicions.
Trobem internet sense problemes per tot el territori, i en la majoria dels hotels, pot ser gratuït o de pagament.
Documentació
Cal passaport en regla amb una vigència mínima de 6 mesos i 2 pàgines lliures.
És obligatori un visat d’entrada, que cal tramitar abans de la sortida, es pot demanar una e-Tourist visa online (per a estades de fins a 60 dies i dues entrades), o mitjançant l’empresa VFS.Global, a Espanya, (per a estades més llargues i múltiples entrades).
Hi ha zones restringides i per visitar es necessita un permís especial que cal sol·licitar en les oficines de registre d’Estrangers a Delhi, Madràs, Calcuta o Bombai. Aquestes zones són principalment els estats de l’Est: Arunachal, Manipur, Mizoram, Nagaland, Sikkim, algunes zones de Kashmir, les illes Andaman i Nicobar, i les illes Laquedives.
Electricitat
El corrent és de 240V – 50 Hz. Els endolls són de dos o tres clavilles, en principi no cal cap adaptador. Aconsellem portar una petita llanterna, ja que en algunes zones són freqüents les apagades.
Llengua
La llengua oficial és l’hindi, encara que existeixen altres 22 llengües oficials i milers de dialectes i llengües locals. A grans trets es divideixen en dos grups: indoàries, al nord i dravídiques al Sud. L’anglès és la llengua més habitual de comunicació.
Sanitat
No hi ha cap vacuna obligatòria per entrar a la Índia. Abans de sortir recomanem consultar als centres de vacunació internacional perquè ens informin de possibles vacunes recomanades i consells sanitaris segons les zones a visitar i el tipus de viatge.
Diferència horària
L’Índia es troba a la franja +5.30 GTM, tot el país es regeix pel mateix horari i no hi ha canvis estacionals.
Pel que fa a Espanya la diferència és de + 4.30hrs a l’hivern i + 3.30hrs a l’estiu.
Religió
Encara que segons la seva constitució Índia és un país laic, és l’únic lloc al món on conviuen un gran nombre de religions diferents. A l’Índia trobem les quatre grans religions del planeta: hinduisme (80%), islam (15%), cristianisme (2,5%) i budisme (0,8), i també altres religions minoritàries: sikhisme (1,9% ), jainisme (0,4%), zoroastrisme, bahai, judaisme i animisme.
Quatre d’elles es van originar a l’Índia: hinduisme, budisme, jainisme i sikhisme.